Antwerpen zet zich op de kaart als modestad

Antwerpen zet zich op de kaart als modestad

Antwerpen zet zich op de kaart als modestad

Print
Antwerpen - Met de campagne 'Mode. Bewust in Antwerpen' houdt het stadsbestuur een reeks mode-evenementen die Antwerpen op de kaart zetten als modestad.

Antwerpen heeft iets met mode. Herinner u de 'Zes van Antwerpen', waar tot op heden nog steeds over gesproken wordt. Veel Antwerpse designers maakten bovendien naam en faam in de internationale modewereld. Het project 'Mode 2001 Landed | Geland.' zette de Antwerpse modewereld in de kijker. Sindsdien is de Antwerpse modescène verder geëvolueerd. Er is nu een nieuwe, jonge generatie ontwerpers en designers opgestaan, klaar om de catwalk te veroveren.

Kopstukken op de catwalk

Met de campagne 'Mode. Bewust in Antwerpen' wil het stadsbestuur Antwerpen opnieuw als modestad in de kijker zetten. De campagne start op 1 juni en brengt onder meer de volgende mode-events onder de aandacht:

VITRINE, een tweejaarlijks modeparcours dat georganiseerd wordt door het Flanders Fashion Institute, vindt op 5 tot 26 juni plaats in de Antwerpse binnenstad. Op de tentoonstelling ZWART in het MoMu tonen kopstukken van de hedendaagse ontwerperswereld van 25 maart tot 8 augustus hun speciale band met de kleur zwart. Studenten van het eerste tot het laatste jaar van de modeafdeling van Artesis Hogeschool Antwerpen laten hun werk zien op de catwalk tijdens SHOW2010 op 10,11 en 12 juni in de Waagnatie.

Bekijk het fotoalbum van de mode/decor show van de 4de graad Mode&Styling en Decor&Productpresentatie van het Instituut St. Maria in de Waagnatie

Beginnende en eigenwijze ontwerpers kunnen hun werk presenteren en verkopen op MARKT VAN MORGEN, op 13 juni in de Kloosterstraat. Op 26 juni verkopen particulieren en professionelen tweedehands producten tijdens DUBIEUS DESIGN. En met de BEGELEIDE MODEWANDELING van Antwerpen Toerisme & Congres leren geïnteresseerden via een culturele ontdekkingstocht Antwerpen kennen als modestad.

Alle events kan je terugvinden op www.antwerpen.be/visit.

Andreas Ilegems

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio