Celebs

Nivea

Print
Het verzorgingsmerk Nivea valt onder het Duitse bedrijf Beiersdorf, ook bekend van Labello en Hansaplast, en heeft een uitgebreid gamma aan huidproducten. Daarvoor richten ze zich met succes op échte vrouwen.

Het merk werd in 1911 opgericht door Oskar Troplowitz toen hij zijn eerste huidcrème op de markt bracht. Al gauw breidde het gamma uit met onder andere zonneproducten, scheerzeep en haarverzorgingsproducten. Een tiental jaar later werden de herkenbare kleuren blauw en wit voor het eerst gebruikt. Het succes van de Nivea-producten schuilde vaak in hun veelzijdigheid. De huidcrèmes waren geschikt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen.

Gezonde vrouwen

De tijdsloze klassiekers werden ook commercieel heel anders benaderd. Nivea wou geen utopie creëren, hun producten waren bedoeld voor gezonde vrouwen van alle leeftijden. Die boodschap lieten ze vanaf het begin duidelijk overkomen. Het bedrijf groeide op korte tijd uit tot een wereldspeler met meer dan twintig fabrieken op verschillende locaties.

De zaak moest echter inbinden na de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf verloor zijn rechten op de handelsmerken van de buitenlandse locaties. Plaatselijke eigenaars zetten de productie van Nivea verder. Het duurde tot begin jaren negentig vooraleer Beiersdorf opnieuw alle rechten in handen kreeg. Het bedrijf staat tegenwoordig weer even sterk als voor de oorlog.

Trends

De verzorgingsproducent speelt handig in op de trends van het moment Zo richtten ze zich in de jaren zestig op het toenemende toerisme en werd de Nivea-strandbal razend populair. Het bedrijf breidde het aanbod bovendien steeds verder uit met onder andere make-up en producten voor het gezicht en de lippen.

NIET TE MISSEN