1.846 nieuwe plaatsen in Antwerpse scholen

1.846 nieuwe plaatsen in Antwerpse scholen

1.846 nieuwe plaatsen in Antwerpse scholen

Print
In Antwerpse scholen komen er tegen 1 september 1.846 plaatsen bij. Voor de instapklasjes werden 729 nieuwe plaatsen gecreëerd, 483 bijkomende plaatsen komen er voor de eerste kleuterklas en 506 voor het eerste leerjaar.

Voor het eerste leerjaar blijft de vrije schoolkeuze gegarandeerd. Voor de kleutertjes wordt geschat dat voldoende capaciteit gecreëerd is, ook al is er geen marge om te spreken van een vrije schoolkeuze. In andere leerjaren werden 128 plaatsen bijgecreëerd. Dat melden Vlaams Onderwijsminister Pascal Smet en de Antwerpse schepen van Onderwijs Robert Voorhamme.

Beide bewindslui wijzen erop dat is geprobeerd de tekorten vooral in die wijken op te vangen waar de demografische druk het grootst is. Zo kunnen in september 432 kinderen naar een nieuw schooltje in Hoboken, Deurne, Berchem, Nieuw Zurenborg, Antwerpen-Zuid en Antwerpen-Noord.

Een aantal scholen kon nieuwe klasjes inrichten door het plaatsen van tijdelijke constructies of door het omvormen van bestaande lokalen tot klaslokalen. Op die manier kwamen er 1.027 plaatsen bij.