Het FoMu ontvangt 500.000ste bezoeker

Het vernieuwde FotoMuseum heropende in maart 2004 zijn deuren. Zes jaar en twee maanden later ontvangt het FoMu de 500.000ste bezoeker.

aillegems

Die wordt op één juni letterlijk in de bloemetjes gezet door Ludo Helsen, gedeputeerde Cultuur van de Provincie Antwerpen en Elviera Velghe, directeur van het FoMu. Hij krijgt een publicatie en een lidmaatschap van de FoMu+Friends. Er kunnen vragen gesteld worden aan de 500.000ste bezoeker en er is gelegenheid om foto's te nemen.

Na de verbouwing in 2004 beschikte het FoMu over drie extra tentoonstellingsruimten: de galerie (op het gelijkvloers), een ruimte op de 2e verdieping en eentje op de 4e verdieping. In de ruimte op de 4e verdieping verzorgen het FoMu en het MUHKA afwisselend of samen het tentoonstellingsbeleid.

Om de 4 maanden presenteert het FoMu nieuwe tentoonstellingen. In de galerie kun je werk bekijken van vernieuwende fotografen. Een greep uit de fotografen die in het FoMu de afgelopen zes jaar tentoongesteld hebben: Stephan Vanfleteren, William Klein, Erwin Olaf, Carl De Keyzer, Herman Selleslaghs, Geert van Kesteren, Michiel Hendryckx, Roger Ballen, Marc Lagrange, Albert Watson, Patrick De Spiegelaere, Guy Bourdin, …

Vanaf vrijdag 28 mei zijn er vijf nieuwe tentoonstellingen te zien in het FoMu.

Andreas Ilegems

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio