Wie is Bruno Peeters?

Wie is Bruno Peeters?

Wie is Bruno Peeters?

Print
Personalia
Geboren in 1955 te Morstel en daar opgegroeid. Na mijn secundair onderwijs aan het OLVE-college (lat.-wisk) afgestudeerd in 1978 als lic. Moderne Geschiedenis aan de KULeuven. Ik heb eerst zeven jaar les gegeven en werk sinds 1985 als bibliothecaris in de lerarenopleiding van de KHKempen, Campus Vorselaar.

Gehuwd met Moniek Broeckx en vader van Thomas (29), Simon (25), Hanne (20) en Michiel (17).

Ben actief geweest in het socio-culturele leven (jeugdbeweging, jeugdhuis, Vlaamse vereniging voor Familiekunde, Davidsfonds...). Sinds 2005 actief in N-VA, eerst als afdelingsvoorzitter van Oud-Turnhout, sinds 2008 ook als voorzitter van N-VA Kempen.

De weg naar de politiek


De politieke microbe was reeds van in mijn jeugdjaren aanwezig. Het 'beleid' van de toenmalige regering Verhofstadt en de arrogantie van de Franstalige politici heeft de doorslag gegeven. In 2005 heb ik samen met Paul van Miert (neef van wijlen Karel van Miert) een N-VA afdeling opgericht in Oud-Turnhout. De gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in kartel met CD&V leverde een schepenzetel op voor Paul van Miert.

Doelstellingen en ambities in de politiek


Versterking van de democratie in alle bestuursniveaus. Uitbouw van Vlaanderen tot een moderne Europese regio. Meer samenwerking met Nederland.

MEEST RECENT