Celebs

H&M

Print
De Zweedse modeketen H&M is in elke grootstad wel terug te vinden. Door modieuze kleding betaalbaar te maken kon het merk vrijwel onmiddellijk op succes rekenen en het uitgebreide aanbod lokte steeds meer kopers naar hun winkels.

De Zweed Erling Persson vond in 1947 het gat in de Europese kledingmarkt. In Amerika ontdekte hij de succesformule van de massaverkoop van kledij tegen een goedkope prijs. Aanvankelijk heette zijn winkel Hennes wat Zweeds is voor ‘van haar’, maar door de stijgende populariteit voegde hij daar ook een mannenlijn aan toe. Hennes & Mauritz was geboren.

Fashionable

Het merk bracht mode dichter bij de mensen. Door in te spelen op de laatste trends kon iedereen er voortaan fashionable uitzien. De betaalbare kledij werd bovendien gemaakt voor een bijzonder breed publiek. Zowel mannen, vrouwen, tieners als kinderen kunnen hun gading vinden bij H&M.

Het merk ging eveneens samenwerken met beroemde modeontwerpers als Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli en Stella McCartney. Deze designers brachten speciaal voor H&M een goedkopere collectie uit. De lijnen waren erg populair en hun kledij ging in een mum van tijd de deur uit.

Expansiedrang

Perssons zoon kwam inmiddels aan het hoofd van het bedrijf te staan en zette het werk van zijn vader verder. Door zijn expansiedrang werd het merk op de Europese kaart gezet. Momenteel is de derde generatie aan zet. Karl-Johan nam de leiding van het bedrijf over en leidde het verder in goede banen. H&M is tegenwoordig aanwezig in 34 verschillende landen over de hele wereld.

Naast kleding zijn er ook schoenen, make-up en andere accessoires te vinden in de filialen. Begin 2009 bracht H&M ook beddengoed en meubels op de markt.

NIET TE MISSEN