Stobbe zet iedere dag schrijnend verhaal op internet

Print
Antwerpen - BZN De Stobbe, centrum voor integrale gezinszorg, dreigt haar werking te stoppen. "We willen niet langer meedraaien in een systeem dat faalt", zegt Marleen Dejonckheere.
Sinds november vorig jaar werkt De Stobbe samen met de stad Antwerpen en de provincie aan een laboratoriumproject voor een andere aanpak voor gezinnen die met geweld te maken krijgen. Uitgangspunt van die aanpak is om een team van deskundigen samen te stellen, met zowel partners van de politie, het gerecht, hulpverlening en psychiatrie. Dat team zou probleemgezinnen moeten opvolgen en zo eerder kunnen ingrijpen als het fout loopt.

Marleen Dejonckheere: "Dat kan alleen als we niet aan de regeltjes van een erkend Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG, red.) moeten voldoen. Dus hebben we de minister gevraagd om onze erkenning in te trekken. Maar de minister weigert dat. Daarom overwegen we om De Stobbe te sluiten. We willen niet langer meedraaien in een systeem dat kinderen schaadt."

Als ultieme reddingspoging start De Stobbe in de aanloop naar de verkiezingen een actie om de problemen nog één keer onder de aandacht te brengen. Iedere dag brengen ze via de website www.helpdezeverhalentestoppen.be een schrijnend verhaal.

MF

www.helpdezeverhalentestoppen.be


MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio