Vrachtwagen zonder remmen rijdt in op file

Vrachtwagen zonder remmen rijdt in op file

Vrachtwagen zonder remmen rijdt in op file

Print
Zele - Acht gewonden, zeven auto’s en één vrachtwagen beschadigd. Dat is de zware balans van een ongeval zaterdagvoormiddag op de N16 in Puurs.

Een vrachtwagen van het bedrijf Romarco uit Zele kwam even voor 10 uit de richting van Temse. Toen hij over het viaduct naar beneden kwam gereden, op weg naar de verkeerslichten aan het bedrijf Pfizer, weigerden zijn remmen dienst.

Op het nippertje

De vrachtwagen slingerde tegen de vangrails en botste tegen auto’s die voor het rode licht stonden en auto’s die naast hem reden. Enkele autobestuurders konden een botsing op het nippertje vermijden. De ravage was enorm.

Het zwaargewonde slachtoffer, dat zelf op de vrachtwagen was ingereden, moest gehecht worden aan de pols. De andere gewonde slachtoffers werden naar ziekenhuizen in Reet en Bornem overgebracht.

Gevreesd voor ontvlambare producten

De bestuurder die de zware klap veroorzaakte, rijdt voor het Zeelse bedrijf Romarco, een onderneming die gespecialiseerd is in industriële cleaning. Even werd gevreesd dat de vrachtwagen ontvlambare producten vervoerde. Dat bleek gelukkig niet het geval want de truck was geladen met water.

De N16 tussen de Kleine Amer en Pfizer bleef, in de richting van Willebroek, tot 14u afgesloten.

LDN

Foto: Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio