27 procent Belgische werkgevers vindt moeilijk geschikt personeel

27 procent Belgische werkgevers vindt moeilijk geschikt personeel

27 procent Belgische werkgevers vindt moeilijk geschikt personeel

Print
Meer dan één Belgische werkgever op de vier (27 procent) heeft het moeilijk om geschikt personeel te vinden. Dat betekent een stijging van 8 procent in vergelijking met vorig jaar. België staat daarmee 25ste in de ranglijst van 36 ondervraagde landen.

"De arbeidsmarkt wordt nog altijd verstoord door een ernstig onevenwicht tussen het aanbod aan en de vraag naar talent. Te weinig kandidaten met het geschikte profiel zijn bereid te werken op de juiste plaats, op het juiste moment", zegt Philippe Lacroix, managing director van Manpower Belgium.

Het tekort aan talent doet zich vooral voor bij de geschoolde arbeiders (lassers, elektriciens, metselaars, ...), financiële profielen en administratief personeel.

België bekleedt de 25ste plaats in de ranglijst van 36 ondervraagde landen. De landen die het gemakkelijkst gekwalificeerd personeel vinden zijn Ierland (4 procent), het Verenigd Koninkrijk (9 procent) en Noorwegen (11 procent). Bovenaan de lijst prijken Japan (76 procent) en Brazilië (64 procent).

Manpower ondervroeg meer dan 35.000 werkgevers in 36 landen en gebieden, van wie 750 in België.

Nu in het nieuws