Tweede klasse heel dichtbij voor Rupel Boom

Tweede klasse heel dichtbij voor Rupel Boom

Tweede klasse heel dichtbij voor Rupel Boom

Print
Boom - Rupel Boom verwierf een uitstekende uitgangspositie, maar de schaapjes zijn nog niet op het droge. Het won thuis met 1-0 van US Centre. Als het de return op 6 juni overleeft, mag het naar tweede klasse.

Zo’n 2.500 toeschouwers – allicht een recordopkomst – zagen geen mooie wedstrijd. Het werd eerder een cupduel met weinig of geen kansen en een laat maar gouden doelpunt van uitblinker Jerry Poorters.

Bekijk het fotoalbum!

De uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen.Een van die weinige kansen kwam er tien minuten voor affluiten. Bij een hoekschop schilderde Davy De Smedt het leer op het hoofd van Jerry Poorters en de Boomse aanvoerder kopte staalhard tegen de dwarsligger.Vele supporters trokken zich de haren uit het hoofd.

“Maar uitgesteld is niet verloren”, moet Poorters hebben gedacht, want nog geen vijf minuten later volgde het bevrijdende moment waarop de Boomse aanhang zat te wachten. De sterk spelende Frank Magerman werd niet ver van de cornervlag van de sokken gelopen. Davy De Smedt, die de vrijschop nam, plaatste opnieuw de bal op het hoofd van Poorters en deze keer was het wel raak. Het stadion daverde op de grondvesten.

“Centre toonde zich een taaie en vooral goed georganiseerde tegenstander, maar toch meen ik te mogen zeggen dat we de overwinning niet hebben gestolen”, aldus Poorters.

“We gaven achteraan niets weg. Op uitzondering van een verre loeier had onze doelman weinig werk op te knappen. Wij daarentegen creëerden toch een drietal riante kansen. 1-0 is een goede uitgangspositie, ook al kun je niet op beide oren slapen. Maar in de gegeven omstandigheden moet Centre zondag in de return uit zijn kot komen en met onze vlugge spitsen biedt dit mogelijkheden.”

Paul Van Roy

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio