Stem per calorie

Stem per calorie

Stem per calorie

Print
Het voorbije weekend hebben de partijmilitanten weer aardig wat weggegeten voor de goede zaak.

Indien elke verzette calorie een stem waard zou zijn, dan deed N-VA Limburg veruit de beste zaak met een verkiezingsbraadfeest waar zelfs Vlaams minister Philippe Muyters voor afzakte naar zaal Bethanië in Genk.

De CD&V pakte het iets soberder aan met ontbijten overal in het land, zoals in Borgloon. Open Vld tot slot hield het in het Magazijn in Bilzen bij groentegerechten, sober maar wel lekker klaargemaakt door Frank Fol en Tessa Knaeps.

Communiefeesten aftrekbaar

Het eetfeest in Bilzen werd mee georganiseerd door Rik Daems. De kandidaat-senator voert campagne met een heus horecaplan waarvan hij de details eetfeest per eetfeest vrijgeeft. Zondag pleitte hij in Bilzen om een deel van de horecaconsumptie fiscaal aftrekbaar te maken.

Meer concreet dacht hij daarbij aan de mogelijkheid om de kosten voor huwelijks- en communiefeesten van de belastingen af te trekken.

Voorts ijvert Open Vld voor een verdere verlaging van de btw in de horeca van 12 naar 6 procent. Volgens de liberalen is dat ook nodig omdat de horecasector - ondanks de eerste btw-verlaging van 21 naar 12 procent - in de problemen zit als gevolg van de economische crisis. In het eerste kwartaal van dit jaar gingen al 325 horecazaken failliet, wist De Zondag gisteren te melden.

ED

.

Nu in het nieuws