1 / 2

Miu Miu

Het fashionlabel Miu Miu is gedurfd en funky, maar vooral ontworpen door de wereldberoemde modeontwerpster Miuccia Prada.

mgeysmans

Het bekende modehuis Prada riep dit tweede merk in 1992 in het leven. Miu Miu werd vernoemd naar de bijnaam van Miuccia Prada, hoofdontwerpster van de modelijn. Haar carrière in het familiebedrijf was intussen al gelanceerd door de succesvolle kleding- en handtassencollecties. Miu Miu wordt ook wel het kleine zusje van Prada genoemd, maar valt niet te vergelijken met diens modestatements. Het label is betaalbaarder en heeft bovendien een andere doelgroep.

Avondje stappen

Torenhoge hakken, sensuele zijden jurken en mettalic accenten typeren de jeugdige stijl van het merk. Miuccia Prada speelt ook in op de trends van het ogenblik met gedurfde prints en gerafelde broeken. Toch zorgt het alziende oog van Prada voor kwalitatief hoogstaande kledingsstukken ondanks het prijsverschil. De kledij wordt vooral gedragen tijdens een avondje stappen en bekende gezichten zoals Micha Barton, Nicole Richie en Katie Holmes werden al gespot in Miu Miu.

Het merk kon vanaf de lancering onmiddellijk op succes rekenen en groeide uit tot een sterk modelabel. De lijn is tegenwoordig uitsluitend gericht op vrouwen, maar tot 2008 was er ook een Miu Miu mannencollectie. Intussen bestaan er ook handtassen, schoenen en andere accessoires van het modelabel. Het merk valt onder de Prada Holding en maakt ook deel uit van Luxottica Group, daarin bevinden zich andere grote merken zoals Burberry en Versace.

NIET TE MISSEN