Hasselts 'Evanement' zet alle vrouwen in de bloemetjes + Oproep!

Op 8 maart vieren we massaal de dag van de vrouw. Om de vrouw in de wereld, de muziek, de literatuur en simpelweg het leven extra in de kijker te plaatsen organiseert de stad Hasselt die dag het culturele 'Evanement'. Ook She zet haar feestneus alvast op. Wij geven samen met 'Evanement' 500 trendy lederen armbandjes weg van topontwerper Michaël Verheyden.

In het culture centrum Hasselt kan je je laten meeslepen op de melodieën van Mira en Lady Linn and her Magnificent Seven. Mira is bekend van haar prachtige 'In de Fleur', dat van nergens naar nummer 21 ging in de Belgische top 100 aller tijden op Radio 1. Lady Linn and her Magnificent Seven sluit het Evanement af met oude jazz- en swingnummers.

Pikant

Voor de pikantere toets kan je terecht bij Mieke Maaike's Obscene Kapsalon, een erotisch getinte literaire audio-installatie waarvan je oren gaan tuiten. Bedenker Tom Van Dyck selecteerde speciaal voor de opstelling enkele klassiekers uit het ophefmakende boek 'Mieke Maaike's obscene jeugd' van Louis-Paul Boon.

De twee jonge beloftevolle Limburgse ontwerpers Michaël Verheyden en Kitty Spaenjers tonen tijdens een hippe workshop hoe een handtas of een prachtig juweel ontstaat. Maar er is meer! Om de vrouwen nog meer in de bloemetjes te zetten schenken Verheyden en Spaenjers bovendien een exclusieve handtas en een trendy juweel weg aan twee gelukkige vrouwen!

Koopzondag

Om het geheel nog eens met een pittig vrouwelijk kantje af te kruiden organiseert Evanement bovendien op 8 maart ook een koopzondag in de Hasseltse binnenstad, waardoor heel wat leuke winkels hun deuren openen om de vrouwen te vieren. Op vertoon van een programmabrochure krijg je bovendien bij de deelnemende winkels een leuk cadeautje of een heerlijke versnapering. De brochure kan je hier via e-mail aanvragen. Of je kan hem al online bekijken.

Wat willen jullie veranderd zien?

Speciaal voor vrouwendag vroeg She zich af wat jullie vrouwen nog graag veranderd zouden willen zien. Ben je de loonkloof danig beu? Of vind je dat PMS dringend als een officiële ziekte erkend moet worden? Laat het ons weten!

NIET TE MISSEN