Oudere vrouwen veroveren het internet

De IT-sector zelf mag dan wel een mannenwereld zijn, op het internet zijn de vrouwen, en vooral oudere vrouwen, aan een opvallende opmars bezig. Vooral Facebook kleurt elke dag vrouwelijker.

wverhaert

Recente onderzoeken en metingen geven aan dat de internetgebruiker niet alleen ouder wordt, hij wordt ook vrouwelijker. In de VS zijn de vrouwelijke internauten in de categorie 45- tot 54-jarigen zelfs talrijker dan de mannelijke.

Facebook

Vooral sociale netwerksites doen het goed bij vrouwen. Dat sluit aan bij de stelling dat vrouwen ook op het internet eerder op emotionele banden en gemeenschapsvorming uit zijn.

Vrouwelijke 55-plussers vormen in de VS de snelst groeiende groep op de populaire sociale netwerksite Facebook. In amper vier maanden is hun aantal met driekwart gestegen. Hun mannelijke leeftijdsgenoten groeiden slechts met een derde in diezelfde periode.

Adverteerders

Door de forse groei zijn vrouwen nu in elke leeftijdsgroep talrijker dan mannen op Facebook. Ze vertegenwoordigen nu al 56 procent van de Amerikaanse Facebook-gebruikers. Het vrouwelijke overwicht is het sterkst in de groepen van 18 tot 34 jaar.

Bijna de helft van de Facebook-gebruikers is nu minstens 26 jaar. Oudere gebruikers bezoeken Facebook wel niet zo vaak als jongere. De meeste 35-plussers komen slechts een tot vier keer per maand op de sociale netwerksite.

Maar adverteerders zien het graag gebeuren. “Oudere gebruikers brengen koopkracht naar Facebook, wat adverteerders aantrekt”, zegt analist Debra Aho Williamson.

Bron: RP (IPS)

MEER OVER Fit & Gezond