Creëer je droomleven

Een wereldreis maken, een nieuwe job kiezen, die ene leuke auto kopen, of voluit kiezen voor je gezin of de liefde. Iedereen heeft een vat vol dromen,die gewoon onmogelijk lijken. Wij geven enkele tips om de stap eindelijk te zetten, en je eigen droomleven te creëren.

mgeysmans

Je droomleven is maar 5 stappen verwijderd van je dagdagelijkse leven. De eerste stap is leren vooruit te kijken. Probeer te plannen hoe je graag zou willen leven. Stel daarbij concrete doelen op, en verdeel deze in haalbare stappen. Hierdoor kan je beter een tijdsschema opstellen om te bepalen wanneer je welk doel wilt bereiken. Het enthousiasme dat je hierdoor zult voelen, bereidt je voor op het echte werk.

Zorg voor een extra paar helpende handen. Niemand kan een nieuw leven starten zonder de hulp van zijn partner, familie of vrienden. Zorg er daarom voor dat er zeker één iemand is die van je pallen afweet en je erin steunt. Bovendien zal zijn gebruikelijke vraag: 'hoe staat het ermee', ertoe leiden dat je je plannen niet op de lange baan schuift.

Maak een begin, en denk niet: 'ik doe het wel als de timing beter is'. Er zal namelijk altijd wel iets tussenkomen. Doe wat je kunt om dagelijks bezig te zijn met het plaveien van je nieuwe levensweg. Een beetje creativiteit en een dosis lef brengen je al een heel eind op weg naar je droomleven.

Probeer je niet te veel aan te trekken van de opmerkingen van je familie of de problemen die je onderweg tegenkomt. Laat je gedachten de vrije loop en kijk dan zelf wat het je oplevert. Na een tijdje zul je merken dat een nieuw droomleven een werk van lange adem is, waar je dagelijks werk insteekt. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, maar laat dat je niet beperken om vol enthousiasme verder te gaan.

Beloon jezelf voor elke mijlpaal die je bereikt hebt. Schrijf alle belangrijke overwinningen op, zodat je op een mindere dag jezelf kunt oppeppen. Hierdoor zal je je oorspronkelijke enthousiasme terugvinden, en weer met nieuwe moed je opdracht aanvangen.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fit & Gezond