Menoblues: lang leve je lijf in de overgang

Vliegende vlammetjes!’ zegt Carmen Pfaff als ze het heeft over de menopauze. Carmen Pfaff deelt in het zojuist verschenen boek Menoblues haar persoonlijke ervaringen over deze door vele vrouwen gevreesde levensfase. Wie denkt dat dit wel weer zo’n boek zal zijn voor klagende zuurpruimen in de overgang heeft het faliekant mis. De auteurs van Menoblues beschikken over een flinke dosis humor, die je doet beseffen dat er in en om de overgang regelmatig te lachen valt.

mgeysmans

Menoblues is geschreven in een frisse, heldere stijl. Alle aspecten waar elke vrouw in de menopauze onherroepelijk mee te maken krijgt, komen aan de orde. Opvliegers, gewichtstoename, botontkalking, stemmingswisselingen… het hoort er in deze periode van verandering nu eenmaal bij. Maar veel van de vaak gehoorde overgangsklachten zijn goed te voorkomen of te behandelen. Ottervanger en Smit, twee nuchter denkende gynaecologen met ervaringsdeskundigheid, bieden praktische adviezen op basis van de nieuwste informatie en inzichten.

Menoblues brengt een positieve boodschap: de overgang is niet het begin van het einde, maar de overstap naar een nieuw begin. Dat wordt geïllustreerd met de persoonlijke ervaringen van bekende vrouwen zoals Carmen Pfaff, Pia Dijkstra, Willeke Alberti, Anne-Wil Blankers, Yvonne van Gennip en vele anderen. Menoblues: het actuele overgangsboek van deze tijd!

Menoblues – Pauline Ottervanger & Wilma Smit Kosmos Uitgevers ISBN: 978 90 215 4550 9 Prijs € 22,50 Verschijningsdatum: 7 mei 2009

MEER OVER Fit & Gezond