Gezond op reis

De gezondheid van reizigers is meer dan ooit actueel. Steeds meer mensen zoeken steeds exotischer oorden op. Eén reiziger op twee die enkele weken in een tropisch of subtropisch land verblijft, wordt geconfronteerd met een of ander gezondheidsprobleem. Soms gaat het om banale kwaaltjes, zoals diarree, ontstoken wondjes, jetlag of zonnebrand. Maar soms kunnen ook ernstiger problemen optreden. In het boek 'Gezond op reis' worden allerlei tips gegeven om in top conditie de vakantie door te komen.

mgeysmans

Elk jaar overlijden nog steeds reizigers aan de gevolgen van malaria. En elk jaar worden epidemies van hepatitis A gesignaleerd, zelfs bij mensen die in een luxueus hotel logeren. Nochtans zijn de meeste problemen gemakkelijk te vermijden zonder dat je elke reis moet medicaliseren. Vaak volstaan heel eenvoudige maatregelen en een goede voorbereiding van de reis.

Dit boek bevat tal van praktische adviezen en concrete tips over alle mogelijke gezondheids-aspecten van reizen, plus een landenlijst met aan te raden vaccinaties en eventuele andere bescherm-ingsmaatregelen tegen zon en hitte, over de mogelijke gevaren van een verblijf op grote hoogte of over de specifieke voorzorgsmaatregelen voor zwangere vrouwen of chronisch zieken.

Gezond op reis Prijs: €19,95 Verschijning: 27 mei 2009 Formaat: 14 x 22cm / softcover / 320 pagina's ISBN: 978-90-8924-083-5 Uitgever: Houtekiet

NIET TE MISSEN