De voordelen van herfst en winter

De voordelen van herfst en winter

Seks & Relaties

De voordelen van herfst en winter

Print
De herfstmaanden maken heel wat mensen depressief, maar wist je dat dit seizoen je ook heel wat voordelen kan opleveren?

De herfstkleuren prikkelen je zintuigen. Het oranje maakt je levendig en energiek. Het verbetert ook ons humeur en zet ons aan tot meer creativiteit. Bruin wordt dan weer gelinkt aan rust en innerlijke kracht. Een boswandeling kan je zintuigen helemaal op punt stellen.

Op regenachtige, druilerige dagen blijkt ons brein beter te werken. We herinneren ons meer en doen het beter op geheugentests. Uit een onderzoek blijkt dat mensen tijdens een slechte dag maar liefst 3 keer meer herinneren dan tijdens een zonnige lentedag.

Tijdens een herfstdag heb je meer zin om tijd aan jezelf te spenderen en het gezellig te maken. Dit zorgt ervoor dat je sneller ontspant en bovendien het gezelschap van anderen opzoekt. Cocoonen werkt echt stressverlagend.

Koppels die zwanger proberen raken, hebben in de herfst en winter hun ideale bondgenoot gevonden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je vruchtbaarder bent tijdens deze seizoenen dan in de lente of zomer.

NIET TE MISSEN