Zo maak je een verpulverende eerste indruk

Zo maak je een verpulverende eerste indruk

Seks & Relaties

Zo maak je een verpulverende eerste indruk

Print
Niets zo belangrijk als een eerste goede indruk. Je manier van praten, lichaamshouding en kledijkeuze zeggen echter meer dan je zelf zou vermoeden.

Wanneer je je outfit voor een belangrijk gesprek samenstelt, kijk je best even naar de gekozen kleuren. Welke indruk wil je maken op je gesprekspartner? Wil je zakelijk, professioneel, autoritair en een tikkeltje agressief overkomen? Dan kies je best voor een zwarte outfit. Roze kledij straalt dan weer een zekere rust uit terwijl geel je extra vrolijk en optimistisch maakt.

Heb je een informeler gesprek, aarzel dan niet om af en toe de gesprekspartner zijn schouder aan te raken. Dit geeft hem een vertrouwd gevoel en doet hem denken dat hij geliefd is. Ben je eerder zenuwachtig voor een gesprek? Zorg dan zeker dat je handen onder controle blijven. Wanneer je voortdurend zit te prutsen aan je kledij of je haar geeft dit een erg onzekere uitstraling.

Wanneer je met iemand onbekend praat, kies je best voor Algemeen Nederlands. Wil je echter sympathiek overkomen, dan las je af en toe best een zin in je regionale accent in. Uit onderzoek blijkt namelijk dat personen met een licht accent als vriendelijker en gezelliger worden beschouwd.

NIET TE MISSEN