Leer neen zeggen tegen je familie

Leer neen zeggen tegen je familie

Seks & Relaties

Leer neen zeggen tegen je familie

Print
Tijdens de kerstdagen krijg je er vaak een pak karweitjes bij. Familietraditie wil namelijk dat je een feestje geeft, dat je bepaalde lekkernijen klaarmaakt, dat je op allerlei bezoekjes gaat en voor iedereen het ultieme cadeau vindt. Maar wat als het gewoon te veel wordt?

Neen zeggen tegen je familie is vaak uiterst moeilijk. Je voelt je al snel een mislukkeling die niet mee kan met de rest van de familie, eentje ook die de feestelijkheden enkel maar verpest. Toch is het belangrijk te leren luisteren naar je lichaam. Dat zal je zeggen wanneer je te ver gaat en bepaalde grenzen overschrijdt. Probeer deze beperkingen te accepteren en zie in dat het je niet minder vrouw maakt omdat je niet zo'n perfecte kok bent.

Plan iedere activiteit die je wordt opgelegd. Hierdoor zal je al sneller een structuur zien in het geheel en succesvol zijn. Lukt het je niet, neem dan de tijd om je familie op de hoogte te brengen. Leg hen uit dat hun activiteiten nu eenmaal niet voor je zijn weggelegd en dat deze grens juist ruimte schept in plaats ven beperkingen.

Wees steeds erg duidelijk over je grenzen. Het is niet omdat je eenmaal je problemen hebt uitgedrukt, dat deze nooit meer de kop zullen opsteken. Geduld is daarbij essentieel.

NIET TE MISSEN