Taart viert het einde van je huwelijk

Taart viert het einde van je huwelijk

Food

Taart viert het einde van je huwelijk

Print
Iedereen kent een huwelijkstaart, maar in Amerika en Groot-Brittannië bestaat er nu iets nieuws: de echtscheidingscake.

Hoe zet je het best een punt achter je relatie? Door jaren te rouwen of in een depressie te sukkelen? Volgens Amerikanen is er een veel betere manier om je relatie af te sluiten: je bouwt gewoon een feestje. De divorce parties zijn dan ook al een tijdje razend populair in Amerika en Groot-Brittannië, maar nu lijkt de trend zich verder uit te breiden. Geen goedkope snacks meer op je feestje maar een heuse echtscheidingstaart.

Bloed

De taart wordt meestal versierd met rode bessenjam om bloed na te bootsen. Op de cake vind je vaak een bruid met een bijl en het afgehakte hoofd van een man. Sommigen houden het eerder poëtisch en vragen een witte bruidshelft en een paarse helft. Of ze tekenen er een gebroken hart op.

"We maken alles wat de klant vraagt, maar we vragen niet te veel naar het verhaal achter de taart. De komende jaren zal deze trend enkel toenemen. Het is een gigantische hype in de Verenigde Staten. Ik denk wel dat vooral vrouwen een echtscheidingstaart zullen bestellen, mannen vieren hun scheiding eerder op café", besluit de Britse bakker Martin Wilson.

NIET TE MISSEN