Gaia lanceert diervriendelijke ganzenlever

Vanaf 2 december brengt Gaia de Faux Gras - letterlijk: neplever - op de markt. De dierenrechtenorganisatie ontwikkelde eigenhandig een ganzenlever “waar geen eenden- of ganzenleed aan te pas is gekomen”. Wij schotelden drie Limburgse koks échte foie gras en Gaia’s Faux Gras voor. En of, dat ze het verschil proefden.

jlenaerts

Dierenrechtenorganisatie Gaia voert al jaren een verbeten strijd tegen de volgens hen “gruwelijke manier waarop ganzen mishandeld worden om hun lever te oogsten”. Daarom heeft Gaia een diervriendelijke Faux Gras ontwikkeld “waaraan geen eenden- of ganzenleed te pas is gekomen en die op geheel plantaardige basis is bereid.”

Wat zijn de ingrediënten?

De Faux Gras van Gaia omschrijft de dierenrechtenorganisatie zelf ook als “vegetarische bio-paté” of als “truffel-champagne”. Truffel (0,5%) en champagne (2%) zijn dan ook de opvallendste bestanddelen van de paté. Daarnaast bevat de Faux Gras ook nog aardappelzetmeel, tomatenpuree, zonnebloemolie, zeezout, gistextract, palmpitvet, allerhande specerijen (koriander, kaneel, kruidnagel) én water.

Waar is het te koop?

De lichtroze paté van Gaia is vanaf 2 december te koop bij Carrefour en Lidl en bij een aantal natuurvoedingswinkels.

De prijs?

Voor een potje van 125g Faux Gras betaalt u 2,99 euro. De gemiddelde prijs voor echte ganzenlever is 14 euro voor 125g, of bijna het vijfdubbele van Gaia’s neplever.

KoSn

NIET TE MISSEN