Wasmachine met ingebouwde droogplank

Wasmachine met ingebouwde droogplank

Wonen

Wasmachine met ingebouwde droogplank

Print
'Calima', de nieuwste wasmachine uit het topgamma van Electrolux is uitgerust met een verwarmd bovenblad en ingebouwde droogplank. Daarop kan zelfs delicate kledij snel en veilig gedroogd worden.

Als eerste ter wereld komt Electrolux met een oplossing om kledij, die niet in de droogkast mag of kan, toch snel en veilig te drogen. Uit een onderzoek naar de was- en drooggewoonten van de consument bleek dat 92% van de Europeanen moeilijkheden ondervindt bij het drogen van hun wasgoed. Zeker bij slecht weer leggen ze natte kledij op de grond of over de verwarming, of proberen ze de kledij te drogen met een haardroger of strijkijzer. Efficiënt en veilig is anders…

Warme wind

Vanuit deze nood ontwikkelde Electrolux een wasautomaat met als extra troef een uittrekbare, verwarmde droogplank. De naam van het toestel, 'Calima', verwijst naar de gelijknamige 'warme woestijnwind'. Door het geperforeerde bovenblad van de Calima wordt immers hete lucht door het kledingstuk geblazen. Het is de snelste en meest veilige manier om delicate kledij te drogen.

Dit verwarmde bovenblad kan uitgetrokken worden tot een oppervlakte groot genoeg voor het drogen van een jeans of twee truitjes naast elkaar. De droogplank heeft ook verschillende programma's om de droogtijd aan te passen aan het type stof van het kledingstuk. De Calima is dus een oplossing om specifieke kledingstukken te drogen, maar kan natuurlijk ook minder delicaat textiel, zoals handdoeken en sweatshirts aan. In die zin is het een alternatief voor wie geen droogkast heeft.

Adviesverkoopprijs: 829 euro. Vanaf april 2009 overal beschikbaar in België.

NIET TE MISSEN