Nicolas uit de Pfaffs: "Doppers zijn het uitschot van de maatschappij!"

Nicolas uit de Pfaffs: Doppers zijn het uitschot van de maatschappij!

Celebs

Nicolas uit de Pfaffs: "Doppers zijn het uitschot van de maatschappij!"

Print
In de volgende aflevering van ‘De Pfaffs’ zal het flink stuiven tussen Debby Pfaff en echtgenoot Nicolas Liébart. Zijn werkloosheid werkt Debby danig op de zenuwen, maar het ex-model laat zich niet zomaar aan het werk zetten.

Nicolas heeft sinds de komst van zijn kinderen het modellenwerk aan de kant geschoven en zich omgevormd tot huisman. “Ik wil niet gaan werken om te werken. Ik wil iets doen wat me ligt, alleen weet ik niet wat. Debby wil dat ik ga werken voor 1.000 euro per maand. Ik ben een zelfstandige, volgens een vriend moet je dan 10.000 euro bruto per maand verdienen’, reageert Nicolas in Het Laatste Nieuws.

De huisvader heeft zijn carrière misschien op een laag pitje gezet, maar hij laat zich niet lui noemen. “Ik verdien iets minder, maar dat wil niet zeggen dat ik niets doe. Ik heb de zaak van Debby helpen oprichten en de appartementen mee verbouwd. Toen Jean-Marie en Carmen nog in hun vorige huis woonden, heb ik maandenlang voor de kleinkinderen gekookt. Ik bracht ze bovendien elke dag naar school.”

Rottigheid

De kieskeurigheid van Nicolas vertaalt zich op verschillende vlakken. Ook van dopgeld moet hij niets weten. “Ik dop niet omdat ik het haat. Waarom zouden mensen nog moeten gaan werken als ze maandelijks 1.000 tot 1.200 euro krijgen. Dat noem ik nu eens ‘rottigheid’, het uitschot van de maatschappij”, vertelt hij heftig aan het dagblad.

Hij scheert werklozen echter niet allemaal over dezelfde kam. “Pas op, ik heb niets tegen doppende mensen als ze al gewerkt hebben. Maar kijk godverdomme naar die vreemdelingen. Dat woont hier in België, hun tweede vrouw zit in Turkije en hun derde in Marokko. Vind jij dat normaal dat die allemaal dop krijgen?”

NIET TE MISSEN