Vergeet rimpels, teint bepaalt hoe jong je eruit ziet

Een egale teint is belangrijker bij de perceptie van je ouderdom dan het hebben van rimpels. Dat blijkt uit een onderzoek van Procter & Gamble.

mgeysmans

Een egale teint maakt dat je er een stuk jonger uitziet. Of je al dan niet rimpels hebt, maakt daarbij weinig verschil. Dat is de conclusie van onderzoekers. Volgens hen moeten we ons minder focussen op de vele antirimpelcrèmes en eerder nadenken hoe we onze teint egaler en frisser kunnen maken.

Wil jij ook een pak jonger lijken? Dan zijn volgende tips een aanrader.

-Scrub regelmatig je huid. Je kan dit zelfs dagelijks doen met de gommage van Nivea Natural Beauty. Deze structuur zorgt ervoor dat je dagelijks je huid een peeling geeft zonder ze te beschadigen. Twee keer per week geef je je huid een diepgaandere peeling. Topproduct van het moment is zonder twijfel de Masque Eclat Express van Sisley. Het masker peelt je huid niet alleen, maar geeft het ook een directe frisse gloed. Twee vliegen in één klap!

-Geloof je niet in beautyproducten? Je kan ook al een behoorlijk resultaat bekomen door je huid met suiker in te wrijven. Los grofkorrelige suiker op in een beetje water en smeer het goedje op je gezicht. Spoel na het inwrijven meteen af. Na een week zie je al resultaat.

-Hydrateren. Een droge huid staat gelijk aan een doffe teint. Kies daarom voor een goede dag- en nachtcrème. Heb je echt een enorm droge huid? Dan is er niets beter dan de aloude blauwe pot Nivea. Een dun laagje voor je gaat slapen en alle droogheid is als sneeuw voor de zon verdwenen.

NIET TE MISSEN