De nieuwste trends in plastische chirurgie

De nieuwste trends in plastische chirurgie

Mode

De nieuwste trends in plastische chirurgie

Print
Vrouwen die hun uiterlijk graag een update geven kunnen nu beroep doen op twee geheel nieuwe methodes: stamcel- en bloedinjecties.

Vrouwen smeren er op los om hun huid terug stralend en strak te krijgen. Maar wat als het geheim in je eigen lichaam verscholen zit? Dokters en wetenschappers ontdekten namelijk een technologie die stamcellen en bloed gebruikt om de huid te verjongen.

Vooral het gebruik van stamcellen is controversieel, ook al haalt men bij cosmetische ingrepen geen stamcellen uit embryo's. De dokter haalt vet uit je lichaam en isoleert daaruit de stamcellen. Dan worden de cellen opnieuw gemengd met een deel van het vet en in het gezicht geïnjecteerd. Dit zorgt voor verbluffende resultaten in de strijd tegen rimpels. Toch zijn er ook valkuilen. Sommige dokters injecteren simpelweg vet onder je huid. Dit heeft echter een kortere houdbaarheidsdatum en zorgt voor minder bloedtoevoer, waardoor het resultaat al snel slordig oogt.

Ook door het injecteren van bloed kan je rimpels doen verdwijnen. Uit je eigen bloed wordt in een centrifuge plasma getrokken. In dat plasma zitten veel groei-elementen die de aanmaak van collageen stimuleren. En een gezicht met veel collageen is een gezicht met minder rimpels.

NIET TE MISSEN