Treinverkeer verstoord door valse bommelding in station Schaarbeek

In een trein aan het station van Schaarbeek is woensdag een verdacht pakket ontdekt. Het bleek uiteindelijk om loos alarm te gaan, maar het treinverkeer in de richting van Luik en Antwerpen was urenlang ernstig verstoord. Pendelaars moesten rekening houden met vertragingen van 40 tot 60 minuten.

fvangarderen

Even voor 16 uur werd er in een lege trein, die net ingezet ging worden, een verdacht pakketje gevonden. Het ging om een petfles met daarin een wit poeder.

Onmiddellijk werd de politie ingeschakeld. Zij kondigden een bomalarm af en ontruimden het gebouw. De ontmijningsdienst van het leger maakte het flesje onschadelijk. Het witte poeder zal nog verder onderzocht worden.

Knooppunt

Door het verdachte pakket werd het treinverkeer zo'n twee uur onderbroken en werden er slechts 7 van de 15 sporen in gebruik genomen.

"Aanvankelijk werd gevraagd om het treinverkeer langs het station van Schaarbeek volledig stil te leggen", benadrukt Caroline Powis, woordvoerster van Infrabel.

De hinder hield vervolgens lange tijd aan, want het incident deed zich voor op een knooppunt op de sporen.

Derde bomalarm

Het bomalarm in Schaarbeek is het derde op vijf dagen tijd.

Dinsdag werd ook het Martelarenplein in Leuven een tijdlang ontruimd nadat er een verdachte koffer werd gesignaleerd. De ontmijningsdienst kwam de koffer onderzoeken. Daar bleek achteraf alleen een oude jas, een deken, een trui en een bierglas in te zitten.

Eerder was er ook al sprake van een verdacht pakket in het station in Doornik.

Beeld: archieffoto

MEER OVER Schaarbeek

Nu in het nieuws