Draaiboomwijk kreunt onder ernstige vandalenstreken

Draaiboomwijk kreunt onder ernstige vandalenstreken

Draaiboomwijk kreunt onder ernstige vandalenstreken

Print
Hoboken - Maandagavond staken vandalen een auto in brand. Op de kleine parkeerplaats in de Draaiboomstraat brandde een Fiat totaal in de vernieling. “Opzettelijke brandstichting wordt niet uitgesloten”, zegt de politie.

Mensen durven 's avonds niet meer buitenkomen in de Draaiboomwijk. “Het is een complex probleem”, erkent Kris Merckx, politicus en arts bij Geneeskunde voor het Volk. Een buurtwerker geeft toe dat het vandalisme te ver gaat. “Dit zijn geen kwajongensstreken meer. Dit zijn gevaarlijke toestanden"

Op 5 mei, om 23u, werd in de Draaiboomstraat, op dezelfde parking als maandagavond ook al een auto in brand gestoken. Het ging om een Mercedes toen, en de daders bleven onbekend.

Vanaf begin dit jaar tot nu werden vooral kleinere vandalenstreken gepleegd; vuilnisbakken worden in brand gestoken of er wordt over auto’s gelopen. Maar bij de overgang van oud op nieuw was het hek echt van de dam: auto’s werden totaal vernield, ramen van appartementsgebouwen ingegooid en containers in brand gestoken.

De stad heeft in het verleden de buurt al meermaals sterk opgesmukt maar het mocht niet baten.

Sylvia Mariën

Foto: bfm

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio