Mogelijk 1.300 arbeidsplaatsen in nieuw handelscentrum in Willebroek

Mogelijk 1.300 arbeidsplaatsen in nieuw handelscentrum in Willebroek

Mogelijk 1.300 arbeidsplaatsen in nieuw handelscentrum in Willebroek

Print
Willebroek - Aan de A12 in Willebroek zijn de infrastructuurwerken gestart van European Market City, een nieuw handelscentrum voor professionals. Het project van immobiliëngroep Bernaerts vertegenwoordigt een geschatte marktwaarde van 500 miljoen euro en kan tegen 2012 mogelijk 1.300 directe arbeidsplaatsen creëren. Dat heeft Group Bernaerts woensdag aangekondigd.

European Market City moet de internationale referentieplaats worden waar professionals van over de ganse wereld elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen, nieuwe producten te lanceren en zaken te doen. Tot 800 exposanten, actief in meer dan 20 handelscategorieën (mode, decoratie, elektronica, bloemen en voeding), kunnen hun producten en diensten aanbieden onder hetzelfde dak.

Het nieuwe handelscentrum biedt volgens Group Bernaerts alles wat een stad in de 21ste eeuw te bieden heeft: diverse coffee-corners, personeelrestaurants en een zakenrestaurant, tijdelijke expositieruimte voor evenementen, een business center, tijdelijke opslagmogelijkheden, een postkantoor en supermarkt.

Het project wordt gerealiseerd dankzij de samenwerking van de Group Bernaerts met de gemeente Willebroek, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, Waterwegen en Zeekanaal nv, de Vlaamse regering en de OVAM.

De infrastructuurwerken zijn gestart, de gronden zijn gesaneerd en de bouwwerken starten nog voor het einde van 2010. Klanten kunnen vanaf september 2011 hun expositieruimtes beginnen inrichten. Het gebouw en de omgeving openen begin 2012.

Group Bernaerts is actief in immobiliën en gespecialiseerd in kantoren, semi-industriële en logistieke gebouwen.

Beeld: groupbernaerts.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio