Voorstelling Annelies Guldentops

Voorstelling Annelies Guldentops

Voorstelling Annelies Guldentops

Print
Annelies Guldentops, geboren te Mechelen en opgegroeid in Bonheiden. Gehuwd met Koen Van der Schoepen en moeder van 3 tieners, Klaas (18j), Katrijn (16j) en Anneleen (13j).
Gegradueerde kinderverpleegkundige als basisopleiding met specialisatie in de neonatologie. Ik heb gewerkt in het UZ te Leuven en in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. In de eindjaren 80 voor 2 jaar in een Internationaal project gewerkt te Khamis Mushayt (Asirgebergte op de grens van Yemen) in een vrouwen- en kinderziekenhuis.

Nadien op zoek naar een stekje in de Kempen, in 1991 verhuist van Khamis naar Dessel. Sinds 1994 werkzaam in de KHKempen, departement gezondheidszorg te Turnhout, als docente in de opleiding vroedkunde en kinderverpleegkunde. Sinds 2003 wonen we in het rustige Olmen.

Een groot deel van mijn vrije tijd besteed ik aan de uitbouw van het programma en de organisatie van activiteiten van de gezinsbond waar ik al reeds 16 jaar bestuurslid van uitmaak. Verder verzorg ik via diverse organisaties vormingslessen aangaande de zorg voor kinderen; oa. hechting, babymassage, ontwikkelingsondersteunende zorg.

Naast kinderen ben ik een grote dierenvriend. Een wandeling met de honden in de natuur kan me dan ook tot rust brengen en weer opladen met de nodige energie. Ik word stil van de meest eenvoudige dingen in het leven en waardeer een simpel gebaar. Zorg voor de natuur en respectvol omgaan met ons milieu vind ik fundamenteel.

Reizen en in contact komen met andere culturen vind ik een verrijking en maakt me ook meer bewust van onze eigen identiteit in Vlaanderen. Als kind kwam ik al heel vroeg in contact met politiek en specifiek met het ideeëngoed van de Volksunie van destijds. Politieke actualiteit werd en wordt nog steeds thuis op de voet gevolgd.

In Dessel was ik, tot onze verhuis naar Olmen, bestuurslid in de plaatselijke N-VA afdeling. Hier mocht ik oa. met Kris Van Dijck samenwerken. De contacten van toen en de gedrevenheid waarmee op lokaal vlak aan politiek werd gedaan hebben me nooit los gelaten. Ik betreurde het dan ook enorm dat in de gemeente Balen-Olmen geen N-VA afdeling werkzaam was. Ik vond er dan ook geen politiek draagvlak waar ik me in kon vinden.

Na jaren van overweging ben ik dan ook enorm blij dat we met enkele gedreven mensen de stap naar een eigen N-VA afdeling in onze gemeente hebben gezet. Ik kijk er dan ook erg naar uit om op een positieve manier en in overleg een programma uit te bouwen om zo op een constructieve wijze nieuwe en frisse impulsen aan te reiken en te participeren aan het gemeentebeleid.

Mijn levensmotto is "Carpe Diem" omdat elke dag weer opnieuw kansen aanbiedt en wat gisteren niet lukte daar slagen we vandaag misschien wel in!

Nu in het nieuws