Vlaamse schlagerwereld niet opgezet met hit 'Dos Cervezas'

Print
Het rommelt in de Vlaamse schlagerwereld. 'Dos Cervezas', de hit die Tom Waes scoorde in het kader van zijn tv-programma 'Tomtesterom', is een doorn in het oog van veel artiesten.

"Tom Waes is geen zanger, zijn stunt is geslaagd nu zijn lied op de radio wordt gedraaid. Maar wij hebben die radiotijd broodnodig", zegt Willy Sommers in Story. "Het is de enige manier waarop wij promotie kunnen voeren."

Ook Danny Fabry is niet te spreken: "Tom Waes kan niet eens zingen. Al jaren zeggen ze bij de VRT dat mijn muziek niet in hun kader past, maar 'Dos Cervezas' dus wel? Als Tom een echte schlagerzanger wil worden, mag hij dat proberen. Maar hij moet het niet in het belachelijke trekken."

Senioren en debielen

"Er wordt denigrerend gedaan over de échte Vlaamse schlager", vult Margriet Hermans aan. "Er is een publiek voor, maar de radiomakers hebben lak aan wat de mensen willen. Schlagers zijn zogezegd voor senioren, imbecielen en debielen. En die zijn blijkbaar enkel goed om belastingen te betalen."

"Op één nummer de zot uithangen kan iedereen", zegt Salim Seghers in het zelfde weekblad. Seghers zou Waes wel eens aan het werk willen zien op de festivals. "Daar moet je jezelf pas écht bewijzen, alleen echte kwaliteit blijft dan bovendrijven."

Beluister 'Dos Cervezas' via YouTube:

MEEST RECENT