Acht verdachten criminele drugsbende blijven aangehouden

Print
Acht van de 29 opgepakte verdachten blijven aangehouden na de grootschalige politieactie van dinsdag in Anderlecht. Woensdag zijn terug een tiental huiszoekingen uitgevoerd in Anderlecht.

Vier andere verdachten zijn wel in verdenking gesteld, maar zij mochten voorlopig weer op vrije voeten. Acht verdachten zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Het gaat om de belangrijkste leden en leiders, aldus het parket.

Vastgoed

“Het gaat vooral om jonge mannen die gekend zijn door het gerecht”, zegt parketwoorvoerder Jean-Marc Meilleur. De verdachten ontkennen dat ze iets te maken hebben met de criminele bende. "Vermoed wordt dat de drugsbende de opbrengst van hun illegale activiteiten witwast door te investeren in vastgoed."

Dinsdag werden 29 personen aangehouden bij maar liefst 102 huiszoekingen. Dertien van hen zijn al ondervraagd, twaalf zijn er in verdenking gesteld en acht van die twaalf blijven aangehouden. Van de vier anderen mochten er drie vrij onder voorwaarden, eentje mocht beschikken.

De huiszoekingen van woensdag hebben vooral te maken met het financiële aspect van het onderzoek. De speurders willen ook de geldstromen van de organisatie blootleggen.

Nu in het nieuws