Wenen wereldstad met beste leefkwaliteit

Wenen wereldstad met beste leefkwaliteit

Wenen wereldstad met beste leefkwaliteit

Print
Wenen staat net zoals vorig jaar op nummer één wat betreft steden met de beste leefkwaliteit. Brussel is een plaats gezakt (van 14 naar 15). Bagdad scoorde het slechtst.

Opvallend: Brussel scoort wel veel beter dan New York. De Amerikaanse stad eindigt maar op een povere 49ste plaats.

De lijst werd opgemaakt door het adviesbureau Mercer. Dit jaar kreeg het "groen" in de steden een speciale aandacht. Op dit vlak scoort het Canadese Calgary het best en staat Brussel op een gedeelde 41ste plaats met Leipzig.

Europese steden domineren de top 10 van de lijst, zo staat voorts in de mededeling van Mercer. De hoogst genoteerde Amerikaanse stad is Honolulu op plaats 31, gevolgd door San Francisco op plaats 32. Singapore (28) is de hoogst genoteerde Aziatische stad, gevolgd door Tokio (40).

Pointe-à-Pitre, de hoofdstad van Guadeloupe, is nieuw in de lijst en is meteen de hoogste genoteerde Latijns-Amerikaanse stad op nummer 62. Dubai (75) in de Verenigde Arabische Emiraten is in het Midden-Oosten de stad met de beste leefkwaliteit.

Kaapstad (86) en Johannesburg (96), waar dit jaar WK-wedstrijden gespeeld worden, doen het niet al te best. Dit heeft onder meer te maken met de criminaliteit.

Het onderzoek (Worldwide Quality of Living Survey) werd eind 2009 uitgevoerd. De steden zijn afgezet tegen New York als basisstad met een score van 100. Het onderzoek beslaat in totaal 221 steden.

De top 50 en andere rangschikkingen staan op www.mercer.be.

.

Nu in het nieuws