Chinese Geely "niet bezig" met Opel Antwerpen

Chinese Geely niet bezig met Opel Antwerpen

Chinese Geely "niet bezig" met Opel Antwerpen

Print
Antwerpen - De Chinese autobouwer Geely lijkt niet geïnteresseerd om Opel Antwerpen over te nemen. "We zijn niet met Opel Antwerpen bezig", verklaarde Geely-topman Shufu Li nadat hij Vlaams minister-president Kris Peeters ontmoet had.

In het kader van zijn zesdaagse missie door China had Kris Peeters woensdag een persoonlijke ontmoeting met Shufu Li in het Chinese Hangzhou, het hoofdkwartier van Geely. De Chinese autofabrikant nam vorig jaar het Zweedse Volvo over, mét ook de fabriek in Gent.

Elektrische wagen

Volgens Peeters herhaalde de Geely-topman in het persoonlijke onderhoud dat de Volvo-fabriek in Gent "toekomst heeft" en dat er alles aan gedaan wordt om de Volvo-deal op een goede manier af te handelen. Peeters informeerde bij Li ook naar de plannen van Geely rond elektrische wagens. Volgens Li is Geely net als veel andere merken wereldwijd bezig met elektrische wagens, maar is het bedrijf nog niet klaar voor massaproductie.

Peeters polste bij de Geely-baas ook naar eventuele interesse voor Opel Antwerpen. Maar die boot hield de Geely-topman vriendelijk maar kordaat af. "We zijn niet bezig met Opel Antwerpen", klonk het gedecideerd.

Tegen eind september moet er een nieuwe eigenaar zijn voor de Opel-vestiging. Anders sluit de fabriek eind dit jaar de deuren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio