Feria Andaluza brengt Andalusië naar De Schorre

Feria Andaluza brengt Andalusië naar De Schorre

Feria Andaluza brengt Andalusië naar De Schorre

Print
Boom - De negende editie van de Feria Andaluza dompelt recreatiedomein De Schorre vanaf komende vrijdag onder in de Spaanse sfeer.

De organisatie van de Feria Andaluza heeft haar roots in het wereldculturenfestival Mano Mundo. Inmiddels is het de derde keer dat de zwoele optredens, Spaanse wijnen en tapa’s, dansfestijnen en prachtige paardenshows de massa naar Boom lokken.

Naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van de organisatie Peña Al Andalus wordt op zondag uitgepakt met een paardenshow met 25 paarden. Na de Misa Rociera om 11u in de Onze Lieve Vrouwekerk & Sint- Rochus op de Grote Markt in Boom, trekt een Spaanse folklorestoet, vergezeld door Andalusische paarden, van op de Grote Markt door de straten van Boom richting De Schorre.

Tijdens de misviering wordt ook hulde gebracht aan de replica van La Virgen Del Rocio uit Ayamonte, waarmee Boom is verzusterd.

Jan Boey

Feria Andaluza, op vrijdag 28 mei van 18 tot 02u, op zaterdag 29 mei van 12 tot 22u en op zondag 30 mei van 11 tot 22.30u, in De Schorre, Schommelei. Alle activiteiten zijn het hele weekend gratis. Info: www.alandalus.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio