India: Broodje Kipcurry (voor 2 personen)

India: Broodje Kipcurry (voor 2 personen)

India: Broodje Kipcurry (voor 2 personen)

Print

Ingrediënten
o 2 kleine volkoren stokbroodjes
o 6 uitgebeende kippenboutjes (bij voorkeur hoeve- of biokip)
o peper, zout en olijfolie
o 2 granny smith appels, in stukjes gesneden
o 2 kleine gemsla's, gewassen en in slierten gesneden
o scheutjes (naar keuze)
o La William Currysaus


Bereidingswijze

1.

Kruid de kippenboutjes met peper en zout en bak ze in wat olie krokant en gaar. Draai regelmatig. Haal uit, dep af en laat afkoelen. Snijd in stukjes.

2. Snijd het stokbroodje in twee. Besmeer de beide kanten royaal met currysaus. Beleg de onderkant met sla, verdeel daarover de kip en appel, dek af met scheutjes en de bovenkant van het broodje.

Tip: Dit is een ideaal lunchgerechtje - ook makkelijk mee te nemen in de lunchbox naar het werk - als je gebakken kip van de dag voordien over hebt.

Weetjes

- In Thailand en India wordt naast gele curry ook een rode curry gebruikt, waarbij de rode kleur afkomstig is van rode pepers. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.

- Kerrie is oorspronkelijk afkomstig uit India, waar het woord "kari" saus betekent. Het gebruik van dit type kruidenmengsels werd door de Engelsen overgenomen, waarbij het woord verhaspeld werd tot "curry". Ook in Thailand werd oorspronkelijk veel kerrie gebruikt. De toepassing van kerrie in de Indonesische keuken is door de Indonesiërs van India overgenomen. Via Indonesië is het gebruik van kerrie in Nederland terechtgekomen.

- Curry is geen kruid op zich, maar een mengeling van specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel, koriander en gember. Vandaar dat curryproducten onderling sterk kunnen verschillen.

.

Nu in het nieuws