Amerika: Klassieke bacon burgers (2 burgers)

Amerika: Klassieke bacon burgers (2 burgers)

Amerika: Klassieke bacon burgers (2 burgers)

Print





Ingrediënten
o 2 rundsburgers (bij voorkeur bio)
o zonnebloemolie
o 2 sneetjes cheddar
o 2 sneetjes bacon
o 1 handvol icebergsla
o 1 tomaat, in plakken gesneden
o 2 hamburgerbroodjes, in twee gesneden en even onder de grill opgewarmd
o scheutjes (naar keuze)
o La William Américaine chef

Bereidingswijze

1.

Bak de burgers in een beetje olie aan beide zijden bruin. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C.

2. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan. Houd warm.

3. Besmeer de beide kanten van de broodjes royaal met americainesaus. Beleg de onderkant met sla en daarop plakjes tomaat. Dek af met een hamburger, beleg deze met een sneetje cheddar (dat gaat lichtjes smelten), leg er opnieuw wat sla op en daarop het sneetje bacon. Werk af met scheutjes en dek af met de bovenkant van het broodje.

Tip: Hier wordt een rundsburger gebruikt, maar je kan ook kiezen voor een kippen-, lams of veggieburger.

Weetjes

- De Américiane Chef van La William is een sterk gekruide saus op basis van uien, kappers en kervel. Ze is heerlijk bij alle soorten rood vlees: rauw, gegrild of gebraden. Hierdoor wordt ze ook vaak gebruikt bij de barbecue.

MEEST RECENT