Amerika: Krokante kippenboutjes met coleslaw

Amerika: Krokante kippenboutjes met coleslaw

Amerika: Krokante kippenboutjes met coleslaw

Print





Ingrediënten

o 4 kippenboutjes (bij voorkeur hoeve- of biokip)
o La William Américaine Chef

Voor de marinade

o 4 el mirin
o 4 el sojasaus
o 4 el accaciahoning
o 1 el Chinees vijfkruidenpoeder
o 1 el gemberpoeder
o 1 el espelette

Voor de coleslaw

1/4 van een kleine witte kool, in smalle reepjes gesneden
1/2 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
1 handvol icebergsla, in slierten gesneden
2 granny smith appels, in staafjes gesneden
3 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
2 el La William Mayonaise

Bereidingswijze

1.

Meng voor de marinade alle ingrediënten. Leg de kippenbouten er minstens 1 uur in en draai ze tussenin enkele keren. Haal ze uit de marinade, laat ze uitlekken en leg ze op het BBQ-rooster of in een ovenschaal die je onder de grill schuift (eerst laag, dan steeds hoger). Draai de bouten regelmatige en bestrijk ze telkens met de marinade.

2. Doe alle ingrediënten voor de coleslaw - op de mayonaise na - in een slakom. Meng goed. Roer ca. 1 koffi elepel water door de mayonaise, je moet een vloeibare saus krijgen. Meng deze mayonaise onder de salade.

3. Serveer de boutjes samen met de salade en de americainesaus.

Tip: Ook lekker met kippenvleugeltjes. De salade is perfect als veggie meeneemlunch naar het werk.

Weetjes

- De Américiane Chef van La William is een sterk gekruide saus op basis van uien, kappers en kervel. Ze is heerlijk bij alle soorten rood vlees: rauw, gegrild of gebraden. Hierdoor wordt ze ook vaak gebruikt bij de barbecue.

MEEST RECENT