Spanje: Gefritureerde inktvisringen

Spanje: Gefritureerde inktvisringen

Spanje: Gefritureerde inktvisringen

Print





Ingrediënten

o 500 g schoongemaakte pijlinktvis, in ringen van 1 cm
o 80 g bloem
o 80 g panko (Japans broodkruim)
o zonnebloemolie om te frituren
o partjes citroen
o zout
o La William Andalousesaus

Bereidingswijze

1.

Meng de bloem en de panko.

2. Bestrooi de ringen met zout, haal ze door de bloem/panko en schud de overtollige bloem/panko eraf.

3. Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C en frituur de ringen in gedeelten goudbruin. Haal ze uit, laat ze uitlekken en houd ze warm terwijl u de rest bakt.

4. Serveer met partjes citroen en de andalouse als dipsaus.

Tip: Deze gebakken ringetjes kan je ook samen met een gemengde salade en krokant stokbrood serveren als lunch.

Weetjes

- Andalusië is de bakermat van flamencomuziek, stierenvechten, sherry en tapas natuurlijk.

- Tapa betekent dekseltje. Om de sherry van hun klanten tegen stof en vliegen te beschermen, dekten de cafébazen de glazen af met een plakje ham, worst of kaas, vandaar het woord 'tapa' of dekseltje. Vandaag is tapas de verzamelnaam voor alle hapjes die in de Spaanse bars en cafés bij de drank worden geserveerd.

- La William bracht als eerste Andalouse op de markt. Deze saus is vaak gekopieerd, maar naar smaak nooit geëvenaard. Het recept van de saus is geïnspireerd op een traditioneel recept uit Andalusië.

MEEST RECENT