Spanje: Lamsspiesjes (Voor 2 personen)

Spanje: Lamsspiesjes (Voor 2 personen)

Spanje: Lamsspiesjes (Voor 2 personen)

Print

Ingrediënten

o 1/2 tl komijnzaad
o 1/2 tl korianderzaad
o 2 teentjes knoflook, fijngehakt
o zout
o 1 tl paprikapoeder
o 1/2 tl gedroogde oregano
o 1 el citroensap
o 3 el olijfolie
o 500 g mager lamsvlees, in blokjes gesneden
o La William Andalousesaus

Bereidingswijze

1.

Maal het komijn- en korianderzaad vooraf in een vijzel, voeg de knoflook en een snufje zout toe en laat een uurtje 'rusten'. Doe er paprikapoeder, oregano, olijfolie en citroensap bij.

2. Snijd het lamsvlees in blokjes en rijg twee blokjes aan elke prikker. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en schenk er de marinade over. Marineer het vlees 2 uur op een koele plek, draai het regelmatig.

3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de spiesjes naast elkaar in een ovenschaal, bedruppel met wat marinade en zet zo hoog mogelijk in de grill. Gril ze circa 5 minuten, bedruppel ze opnieuw met marinade, draai om en laat verder garen.

4. Serveer warm met andalouse als dipsaus.

Tip: Deze spiesjes zijn ook makkelijk klaar te maken op de BBQ. Dek het rooster dan wel af met een aluminiumfolie om vlammen te vermijden.

Weetjes

- Andalusië is de bakermat van flamencomuziek, stierenvechten, sherry en tapas natuurlijk.

- Tapa betekent dekseltje. Om de sherry van hun klanten tegen stof en vliegen te beschermen, dekten de cafébazen de glazen af met een plakje ham, worst of kaas, vandaar het woord 'tapa' of dekseltje. Vandaag is tapas de verzamelnaam voor alle hapjes die in de Spaanse bars en cafés bij de drank worden geserveerd.

- La William bracht als eerste Andalouse op de markt. Deze saus is vaak gekopieerd, maar naar smaak nooit geëvenaard. Het recept van de saus is geïnspireerd op een traditioneel recept uit Andalusië.

MEEST RECENT