België: Tomaat garnaal (Voor 2 personen)

België: Tomaat garnaal (Voor 2 personen)

België: Tomaat garnaal (Voor 2 personen)

Print

Ingrediënten

o 250 g gepelde grijze garnalen
o 4 kleine tomaten
o enkele takjes bladpeterselie,fijngesnipperd
o zout
o kropsla (hoeveelheid naar keuze), gewassen en drooggezwierd
o La William Mayonaise

Bereidingswijze

1.

Verwijder het kroontje van de tomaten, dompel ze 10 seconden onder in kokend water en daarna onmiddellijk in ijskoud water. Het velletje laat nu moeiteloos los. Leg de tomaten op de kant van het kroontje en snijd bovenaan een kapje af. Houd de kapjes bij. Leeg de tomaten en bestrooi de binnenkant met wat zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

2. Meng 2 el mayonaise onder de helft van de garnalen en vul de tomaten.

3. Verdeel wat sla over de borden, zet er de gevulde tomaatjes op, bestrooi ze royaal met garnaaltjes, leg nog een likje mayonaise op - serveer de rest apart - en plaats het kapje erop. Verdeel de rest van de garnaaltjes over de sla, samen met de peterselie.

Tip: Ga bij voorkeur voor handgepelde garnalen, of - nog beter - koop ongepelde en ga zelf aan de slag. Van de pantsertjes kan je een lekkere fond maken.

Weetjes

- De mayonaise van La William is een unieke mayonaise zoals je ze thuis zelf maakt: op basis van de klassieke ingrediënten (azijn, mosterd, 12% eigeel, 80% plantaardige olie), zonder toevoeging van water.

- Mayonaise blijft veruit de populairste koude saus in België. Meer dan de helft van de verkochte koude sauzen is een mayonaise.

- Echte mayonaise bevat 80% olie. Fritessaus is een variant op mayonaise en bevat slechts 25% olie.

Nu in het nieuws