Ingrediënten
o 250 g gepelde grijze garnaleno 4 kleine tomaten
o enkele takjes bladpeterselie,fijngesnipperd
o zout
o kropsla (hoeveelheid naar keuze), gewassen en drooggezwierd
o La William Mayonaise
Bereidingswijze
1.
2. Meng 2 el mayonaise onder de helft van de garnalen en vul de tomaten.
3. Verdeel wat sla over de borden, zet er de gevulde tomaatjes op, bestrooi ze royaal met garnaaltjes, leg nog een likje mayonaise op - serveer de rest apart - en plaats het kapje erop. Verdeel de rest van de garnaaltjes over de sla, samen met de peterselie.
Tip: Ga bij voorkeur voor handgepelde garnalen, of - nog beter - koop ongepelde en ga zelf aan de slag. Van de pantsertjes kan je een lekkere fond maken.
Weetjes
- De mayonaise van La William is een unieke mayonaise zoals je ze thuis zelf maakt: op basis van de klassieke ingrediënten (azijn, mosterd, 12% eigeel, 80% plantaardige olie), zonder toevoeging van water.
- Mayonaise blijft veruit de populairste koude saus in België. Meer dan de helft van de verkochte koude sauzen is een mayonaise.
- Echte mayonaise bevat 80% olie. Fritessaus is een variant op mayonaise en bevat slechts 25% olie.