België: Maatjes met groene boontjes (Voor 2 personen)

België: Maatjes met groene boontjes (Voor 2 personen)

België: Maatjes met groene boontjes (Voor 2 personen)

Print





Ingrediënten

o 2 maatjes, gekuist en in stukjes gesneden
o 2 nieuwe aardappelen
o 150 g groene boontjes
o 1 takje bonenkruid
o 2 kleine tomaten, zonder vel of pitjes, in kleine blokjes gesneden
o 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
o bieslook, fijngesnipperd
o La William Mayonaise en mosterd

Bereidingswijze

1.

Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes.

2. Kook de boontjes beetgaar in water met een takje bonenkruid.

3. Meng voor de mosterddressing ca. 4 el mayonaise met 2 el mosterd (eigenlijk afhankelijk van je eigen smaak) en meng dit met een klopper goed door elkaar tot een gladde dressing. Vind je hem te dik, doe er dan een koffielepel water bij en klop opnieuw goed door.

4. Meng een beetje dressing door de boontjes, verdeel ze over de borden samen met tomaatjes, aardappeltjes en maatjes. Werk af met uitjes en bieslook.

Tip: Deze salade is een oerklassieker, serveer ze als amuse in kleine schaaltjes of als lunchsalade. De makkelijk zelf te maken mosterddressing is een must.

Weetjes

- De mayonaise van La William is een unieke mayonaise zoals je ze thuis zelf maakt: op basis van de klassieke ingrediënten (azijn, mosterd, 12% eigeel, 80% plantaardige olie), zonder toevoeging van water.

- Mayonaise blijft veruit de populairste koude saus in België. Meer dan de helft van de verkochte koude sauzen is een mayonaise.

- Echte mayonaise bevat 80% olie. Fritessaus is een variant op mayonaise en bevat slechts 25% olie.

.

Nu in het nieuws