MR wil geen debat met Vlaams Belang

MR wil geen debat met Vlaams Belang

MR wil geen debat met Vlaams Belang

Print
MR wil niet deelnemen aan een debat met Vlaams Belang. De openbare omroepen VRT en RTBF wilden samen een groot politiek debat organiseren op 30 mei, maar dat gaat nu niet door.

PS, cdH en Ecolo waren voorstander van het initiatief, maar toen bleek dat het Vlaams Belang zou deelnemen haakte MR af. Daarna weigerden ook de drie andere partijen, aldus Le Soir.

Precedent

"Dit heeft niets te maken met een politieke beslissing. In zijn reglement zegt de CSA (het Franstalige toezichtsorgaan van de audiovisuele media, nvdr) duidelijk dat de toegang van extreemrechtse partijen tot de Franstalige antenne in elk debat verboden is", zegt Daniel Soudant (MR) van de raad van bestuur van de RTBF.

"Het Vlaams Belang aanvaarden op de RTBF-antennes zou een precedent kunnen scheppen. Stel je voor dat het FN over een fractie in het parlement zou beschikken."

RTBF en de VRT hadden er wel voor gezorgd dat de Franstalige partijen en het Vlaams Belang niet met elkaar in debat zouden moeten gaan en dat RTBF-journalisten geen Vlaams Belangers zouden interviewen.

Nu in het nieuws