Aanleg 'plezierig pleintje' van start in Damputstraat

Aanleg 'plezierig pleintje' van start in Damputstraat

Aanleg 'plezierig pleintje' van start in Damputstraat

Print
Hamme - In Hamme is de aanleg van twee ’plezierige pleintjes’ gestart. De pleintjes Hebbestraat- Pachtgoedstraat in Moerzeke en Damputstraat- Loystraat krijgen een veilige en buurtvriendelijke inrichting.

Voor het pleintje Hebbestraat- Pachtgoedstraat is na buurtoverleg geopteerd voor een pleinfunctie zonder speelmogelijkheid. De maximumsnelheid van het inkomende verkeer wordt daarom verlaagd.

Voor het pleintje Damputstraat- Loystraat werd gekozen om de pleinfunctie te verhogen met speelgelegenheid, een groenzone en hondentoilet.

Veiligheidsgevoel

Eenrichtingsverkeer zorgt samen met een snelheidsbeperking en betere oversteekmogelijkheden in de Damputstraat voor meer veiligheid. Aan het pleintje komt een parkeerstrook en trottoirverbreding aan de zijde van de Loystraat.

Voor beide pleintjes gebeurt de uitvoering met duurzame, onderhoudsarme materialen als kasseien voor het binnenpleintje en vandalismebestendig straatmeubilair.

Laag groen gecombineerd met halfhoge bomen waarborgt het overzicht op het pleintje in alle seizoenen. Dit versterkt het veiligheidsgevoel en maakt ook toezicht op sluikstorten mogelijk.

WO

Foto: Geert De Rycke

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio