Drie mogelijke scenario's voor Hoge Bokstraat

Drie mogelijke scenario's voor Hoge Bokstraat

Drie mogelijke scenario's voor Hoge Bokstraat

Print
Sint-Niklaas - De bewoners van de Hoge Bokstraat staan voor een belangrijke keuze. Willen ze een omleidingsweg om het zware verkeer uit hun straat te houden of komen ze niet tot eensgezindheid? Het stadsbestuur kan rustig afwachten.

Al bijna een decennium voert het actiecomité van de Hoge Bokstraat actie om het vele verkeer, en vooral de vrachtwagens, uit hun straat te weren.

Het studiebureau Vectris heeft nu drie mogelijke scenario’s onderzocht. Ofwel blijft de Hoge Bokstraat wat het is, ofwel komt er een compacte omleidingsweg achter de huizenrij aan de westzijde van de Hoge Bokstraat, ofwel komt er een omleidingsweg via de Gentstraat en Nauwstraat. Beide omleidingswegen komen dan uit op de rotonde aan Vlyminckshoek. Een ‘tussenweg’ is er niet.

Consensus

Volgens Vectris verantwoorden de huidige cijfers niet meteen een omleidingsweg. En als er één zou komen, moet het de compacte versie achter de huizenrij zijn. De omleidingsweg via de Gentstraat en Nauwstraat zou té duur en té weinig efficiënt zijn.

Als de bewoners niet tot een consensus komen, is de stad weer aan zet. En die heeft maar af te wachten. Ondertussen roept het buurtcomité de bewoners op om massaal zwarte vlaggen buiten te hangen.

Joris Vergrauwen

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio