Extra politiepatrouilles tijdens weekend in Antwerpen

Extra politiepatrouilles tijdens weekend in Antwerpen

Extra politiepatrouilles tijdens weekend in Antwerpen

Print
Er komen vanaf volgend weekeinde zeven extra politiepatrouilles in de Antwerpse binnenstad.

“Twee van die extra patrouilles worden ingezet in de zone Centrum, waar ook de omgeving van de Brederodestraat onder valt. De overige extra patrouilles worden over de rest van de binnenstad verspreid”, zei burgemeester Patrick Janssens (sp.a) dinsdag op de gemeenteraad.

Het was Filip Dewinter (Vlaams Belang) die wilde weten of er extra politieinzet komt na de steekpartij in de Clementinastraat op het Zuid en een reeks andere incidenten in diezelfde buurt.

Dewinter pleit voor een soort operatie ‘Recht en Orde’, wat inhoudt dat de politie voor een korte periode alle middelen inzet om “de straat terug te winnen”. Want volgens Dewinter zijn het steeds meer criminelen en vandalen die de dienst uitmaken in de Antwerpse straten.

“Strenge vervolging nodig”

Patrick Janssens ging niet in op de suggestie van het Vlaams Belang, maar was het eens met hun vaststelling dat wat dit weekeinde op het Zuid is gebeurd wel “zeer zinloos geweld” is. “Als we de daders te pakken krijgen, en dat kan ik alleen maar hopen, moeten deze jongeren streng gestraft worden. Maar zoals u weet, is dat iets waar ik als burgemeester geen enkele invloed op heb”, aldus de burgemeester.

Patrick Janssens wees er verder nog op dat ook nu al inspanningen worden geleverd om zoveel mogelijk politie op straat te krijgen. “Gemiddeld rijden er negentien patrouilles rond, maar die zijn meestal bezig met interventies en hebben dus weinig tijd om gewoon te patrouilleren. De extra patrouilles die we er nu aan toevoegen moeten dat voor een deel oplossen. En verder is ook in dit soort van incidenten de wijkpolitie van groot belang. Ook die vorm van politie wordt verder uitgebreid”, besloot Janssens.

PVDP