Karel en Ken: "We kunnen Mijn Restaurant echt winnen"

Karel en Ken: We kunnen Mijn Restaurant echt winnen

Karel en Ken: "We kunnen Mijn Restaurant echt winnen"

Print
Karel en Ken van restaurant Karnivale uit Aalst zijn wellicht de verrassing van 'Mijn Restaurant!'. Door de zegetocht die ze nu bezig zijn, is iedereen bijna vergeten dat ze eigenlijk als vervangers van Inge en Catherine opdaagden.

“Toen we dat finaleticket kregen, is het voor het eerst doorgedrongen: we kunnen dit programma écht winnen”, glundert Karel, de tot maître omgetoverde chef. “Of ik er echt altijd in ben blijven geloven? Toch wel, maar er waren inderdaad momenten dat ik dacht: potverdorie, we mogen het kopke niet laten hangen. Het geeft veel voldoening om te zien dat die volharding in de boosheid nu loont.”

Jongste team

La Muse uit Nieuwpoort en Terrae uit Genk moeten nu strijden om het tweede finaleticket. Jimmy en Lucie uit Genk zijn hun voormalige favorietenrol kwijtgespeeld. Terwijl Jimmy lovende commentaar kreeg over zijn zaalkwaliteiten, kwam de keuken van Lucie er niet al te goed uit. “Ik was vooral teleurgesteld in mezelf”, blikt Lucie terug op de beslissing van de jury. “Ik wilde indruk maken met onze nieuwe kaart, dat was dus een foute beslissing.”

Al vindt Jimmy dat Terrae niet definitief op die beslissing mag afgerekend worden. “We hebben immers zelf in ons businessplan gezet dat we geregeld de kaart zouden aanpassen. Dan moeten we ons daar ook aan houden. Dit mindere moment doet geen afbreuk aan al het knappe werk van onze keuken. Ons team is het jongste van het programma, maar wij moeten zeker niet onderdoen voor de rest.”

Bikkelhard

Chef Kristof van La Muse kreeg in de uitzending van dinsdag alvast bikkelharde kritiek op zijn keuken. "Een middelmatige keuken. We kregen de restjes", was het vernederende oordeel van Peter Goossens. Kristof verliet in tranen de scène.

“Het jurybezoek kon niet ongelukkiger vallen dan die middag", reageert Kristof. "We doen echt ons best om naar onze klanten te luisteren. Daarom hadden we een nieuwe menu samengesteld voor de avondshift. Of de jury echt restjes kreeg? Nee, dat waren absoluut kwaliteitsproducten. Als je à la carte werkt, dan heb je nu eenmaal een stock. Die gooi je niet weg als je rendabel wil zijn.”

De commentaar op de zaalkwaliteiten van Silke waren niet veel beter. Toch gelooft Kristof er nog in. "Ik vraag de kijkers om ons naar de finale te sturen omdat we met La Muse bewezen hebben dat we echt iets in onze mars hebben. We hebben overwegend tevreden klanten, en naar kritiek luisteren we."

MEEST RECENT