Waarom Groen! kiezen op 13 juni

Print
De aanloop naar deze verkiezingen is kort, hoewel ik weinig ervaring heb met verkiezingen. Ik was altijd een groene in hart en nieren maar was weinig of niet actief. Omdat ik de media nauwelijks volg, zag ik de borden tijdens verkiezingen komen en gaan. De dag van de verkiezingen was ik meestal teleurgesteld.
Tot hiertoe bleef Groen! een minderheidspartij.

Het zou getuigen van weinig realiteitszin als ik nu zou denken dat de verkiezingsuitslag heel anders zou zijn.
Nochtans zijn er een aantal heel aparte signalen in onze dagdagelijkse wereld die sterke argumenten kunnen zijn om mensen bewust te maken om anders te kiezen dan dat ons volk tot hier toe gedaan heeft;


1. de verschillende crisissen op sociaal, economisch, ecologisch, klimatologisch en monetair vlak die allemaal bij elkaar komen en die in de ontslagnemende regering nauwelijks zijn aangeroerd. Nochtans is het de hoogste tijd! Ik heb tot nog toe weinig visie gezien op lange termijn van de klassieke partijen. Het is zoals in de geneeskunde, de klassieke geneeskunde is zeer bedreven op technisch en analytisch vlak. De complementaire geneeskunde durft buiten de ommuurde tuin te treden en is mede daardoor veel breder in visie en synthese. Groen!, de politieke partij die van nature meer hoort bij de complementaire geneeskunde dan bij de klassieke, kan die visie op lange termijn omzetten in een dagelijks en aangepast bestuur. Net zoals bij de geneeskunde ligt de oplossing niet op het of/of vlak, maar op het en/en vlak. Klassiek en complementair. De oude en de nieuwe wereld, zoals ik het graag benoem.


2. De tijden zijn zo ongewoon, de klimaatcrisis en de piekolie worden nog steeds niet aanzien in hun werkelijke proporties door de politici. Ook al heeft elke partij ondertussen zijn ecologische standpunten, toch vind ik tot hier toe enkel bij Groen! de kennis terzake om de economie werkelijk groener en lokaler te maken (transitiedorpen en steden)


3. Groen! is ondertussen ontgroend en heeft de meeste kinderziektes wel gehad. Het is fijn om dat in de media tegen te komen, zowel De Morgen als De Standaard getuigen van de kwaliteit en de inzet van onze groene verkozenen.4. De fusie die onlangs is doorgegaan van het voormalige SLP met Groen! versnelt en versterkt het maturiteitsproces bij onze ecologische partij. Groen! is ondertussen startklaar om op hoog niveau mee te draaien.


5. Op vlak van de mundane astrologie, de astrologie van de gebeurtenissen op mundiaal vlak, kan ik getuigen dat er deze zomer op vele vlakken crisissen tot nieuwe hoogtepunten zullen komen. We leven in uitzonderlijke tijden en op een scharnierpunt. We moeten durven keuzes maken om het roer op het laatste nippertje om te gooien.

Ondertussen zal het wel duidelijk zijn, dat het NIET meer onze tijd zal duren.
Heel velen onder ons zitten gebeiteld in een wereld van schijnzekerheden, het geld op de bank, de baan voor het leven, de uiterlijke schijn en status, relaties, noem maar op.

Deze schijnzekerheden worden de laatste maanden doorprikt zoals ballonnen, en dat zal ook het belangrijkste thema zijn deze zomer.

Laat onze stemmen massaal weerklinken, op de 13e, net voor de zomer, door te kiezen voor vrede, voor welzijn voor allen en dat kan op lijst 13.

Sylvia BollerNu in het nieuws