Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 26 mei 8u15

Momenteel regent het reeds stevig in de zuidelijke helft van Limburg en deze regenzone zal het komende uur ook de rest van de provincie veroveren. Er kan daarbij veel hemelwater naar beneden komen, op vele plaatsen meer dan 10 liter per vierkante meter.

Hier en daar zou ook een donderslag kunnen klinken. Namiddag wordt het stilaan wat droger maar nog tot de late avond kunnen er buien vallen. De regenwolken zorgen er ook voor dat het een frisse dag wordt met maxima in de buurt van 12°C.

Donderdagochtend schommelen de minima rond 5°C. In de vroege ochtend zou het in de nasleep van de regenzone van woensdag nog even kunnen miezeren maar nog voor het middaguur verschijnen er opklaringen. Het blijft dan verder droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima komen uit in de buurt van 17°C.

Vrijdag wordt het weer ietsje warmer. Na een frisse nacht loopt de temperatuur op tot zo'n 18 a 19°C in de namiddag. Vooral namiddag zouden er links of rechts een paar buitjes kunnen vallen maar op meerdere plaatsen zal het ook helemaal droog blijven.

Zaterdag krijgen we tijdens het eerste deel van de dag brede opklaringen. Daardoor is het 's ochtends ook fris met minima rond 4°C. De maxima komen uiteindelijk in de buurt van 20°C uit. In de loop van de namiddag zal de bewolking toenemen en tegen de avond zouden er al af en toe wat spatjes regen kunnen vallen. Tijdens de nacht naar zondag gaat het overal regenen.

Zondag blijft het dan zeer wisselvallig met regen en buien. Er is daarbij tevens kans op onweer. De temperaturen zetten dan ook weer een stapje terug en komen ergens tussen 15 en 18°C uit, afhankelijk van de ruimte die de zon tussendoor zou kunnen krijgen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN