89 verkeersdoden in VS door probleem versnellingen Toyota

89 verkeersdoden in VS door probleem versnellingen Toyota

89 verkeersdoden in VS door probleem versnellingen Toyota

Print
Volgens klachten bij het Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid (NHTSA) zijn er al 89 mensen omgekomen door technische defecten bij Toyoya.

Het Amerikaanse agentschap kreeg 6.200 klachten binnen over problemen met de versnellingen bij Toyota's. In totaal worden 71 ongevallen, 89 doden en 57 gewonden in de Verenigde Staten toegeschreven aan technische defecten bij de Japanse auto's.

Midden februari sprak de NHTSA nog over 34 doden ten gevolge van technische defecten bij Toyota. Het agentschap benadrukt wel dat het gaat om klachten van consumenten die nog niet onderzocht zijn.

De Japanse autobouwer Toyota riep sinds het najaar van 2009 wereldwijd ongeveer 10 miljoen wagens terug door verschillende technische problemen, onder meer ongecontroleerde versnellingen.

Het Amerikaanse departement voor transpost heeft Toyota al veroordeeld tot een recordboete van ruim 16 miljard dollar omdat de autobouwer te lang gewacht zou hebben om de problemen met de versnellingen te erkennen. Toyota riskeert mogelijk een tweede boete.

.

Nu in het nieuws